این نوع قتلها متاسفانه در جامعه خوزستان از رواج قابل تاملی برخوردار است. به نظر آسیب شناسان اجتماعی بسیاری از مردانی که مرتکب قتلهای ناموسی میشوند مبتلا به بیماریهای جسمی و روحی بوده و اکثرا متعلق به قشرهای پایین و محروم جامعهاند که زنان و دختران خود را بخشی از مایملکشان میدانند.
سربری نتیجه سوءظن
احمد الوانی 25 ساله با همکاری عمو و چند تن دیگر از مردان خانواده همسر18 ساله خود را با ضربات چاقو در محل پل شهید ستاری اهواز به قتل رساند و سپس سر وی را کاملا از بدن بیجانش جدا کرد.وی بعد از ارتکاب قتل، سر بریده همسر خود را به در منزل شخصی فرستاد که فکر میکرد همسرش با وی رابطه داشته است.
نیروی انتظامی با تکمیل پرونده، متهمان را به شعبه قتل اداره آگاهی اهواز تحویل داد.عباس جعفری دولتآبادی رئیس دادگستری استان خوزستان وقوع قتلهای ناموسی در این استان را مشکل جدی این استان میداند.
وی با بیان اینکه ریشههای قتلهای ناموسی در خوزستان «نهادینه شده است بیان کرد: عرف محلی وقوع این قتلها را مجاز میشمارد و عاملان این قتلها به هیچ وجه فراری نیستند. همچنین متاسفانه قتلهای ناموسی در این استان به صورت بسیار فجیع رخ میدهد و خانواده مقتول نیز به طور معمول خواستار مجازات قاتل نمیشود.
قتل برای خودداری از ازدواج اجباری
طلیعه دختر زیبای روستایشان بود و همه دوست داشتند او عروسشان شود اما این دختر 23 ساله منتظر مردن آرزوهایش مانده بود. یکی از روزهای گرم طاهر برادر طلیعه با خوشحالی به خانه آمد و گفت که قرار است یکی از دوستهایش به خواستگاری خواهرش بیاید. طلیعه سرش را پایین انداخت و گفت: من او را دوست ندارم.
طاهر با شنیدن این حرف از جا پرید و به سمت طلیعه هجوم برد و گفت: یعنی میخواهی با کس دیگری ازدواج کنی. طلیعه حتی فرصت دفاع یا جواب را پیدا نکرد. شاهدان خبر دادند که برادر دلسوز خواهرش را به بدترین شکل ممکن کشت ولی خانواده او به دلیل تعصبات خانوادگی و بافت سنتی که داشتند شکایتی نکردند.
دولتآبادی اظهار داشت: در برخی مواقع، خانواده مقتول اقدام قاتل را وظیفه وی دانسته و برای کاهش مجازاتش تقاضای عفو میکند.این مقام قضایی همچنین با اعلام اینکه این قتلها معمولا به دستور برخی بزرگان این افراد صورت میگیرد از تحت تعقیب قرار نگرفتن آمران این قتلها در این استان اظهار تاسف کرده است.
پدری که دخترش را به آتش کشید
سمیه زنی 27 ساله بود که یک ازدواج ناموفق داشت و رابطهاش اصلا با پدر و برادرش خوب نبود.یک روز پدر خانواده به کمک پسرش تصمیم گرفت دخترش را بکشد. کاظم 56 ساله اظهار داشت: دخترم تماسهای مشکوک تلفنی زیادی داشت و با این احتمال که او با مردان غریبه، رابطه دارد به تنهایی جانش را گرفتم. امیر بی گناه است و هیچ دخالتی در ماجرا نداشت. من به خاطر غیرتم این کار را کردم و حالا هر چه قانون حکم کند میپذیرم.
وی ادامه داد: دخترم مشکلات اخلاقی داشت و آبروی ما را برده بود. خیلی تلاش کردم تا سر به راه شود اما نشد. آن روز دست و پایش را بستم تا فرار نکند. بعد او را داخل حمام بردم و رویش بنزین ریختم. باور کنید قصد کشتن نداشتم فقط میخواستم بترسد.
رحمان ابواحمدی وکیل پایه یک دادگستری در اینباره گفت: مطابق ماده 220 قانون مجازات اسلامی، پدر یا جد پدری در صورت کشتن فرزند از مجازات مرگ (قصاص نفس) معاف است اما اگر جرم منجر به اخلال در نظم جامعه شده باشد میتوان مجرم را به حبس محکوم کرد.
وی اظهار داشت: قتلهایی از این دست را در حاشیه شهرها و نیز خود شهرها شاهد هستیم که ناشی از تضاد فرهنگی است که میان زندگی روستایی و شهری به وجود میآید. نوسانات اقتصادی و مشکلات اجتماعی از عوامل مهمی هستند که به این قتلها منجر میشوند.
دختر نوجوان قربانی سوءظن پدر
دختر 16 سالهای به نام نسرین در منزلی مسکونی به قتل رسید. با آغاز تحقیقات و پدر 50 ساله این دختر به نام عباس بهعنوان قاتل بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت.او در مورد علت ارتکاب جنایت گفت: ساعت 5 صبح دخترم از منزل خارج شد و ساعت 9 صبح به منزل بازگشت اما من عصبانی بودم و به همین خاطر باهم درگیر شدیم و با شلیک 2 گلوله اسلحه شکاری به سر و پهلویش او را به قتل رساندم.او اظهار کرد که پس از ارتکاب این جرم با خوشحالی خبر قتل دختر نوجوان را به همسرش داده است.
او مدعی بود که همسرش نیز از کارهای دختر بسیار ناراحت بوده و همیشه از داشتن دختری مثل او احساس ناراحتی میکرده است.ابواحمدی اظهار داشت: در بسیاری از قتلهایی از این دست بعدا مشخص میشود که مسئله تنها یک شک و اشتباه ساده بوده است.
همشهری استانها